ETUSIVU
TAITEILIJA
GALLERIA
HARPOGRATES-LAULU
Ajatuksia sodasta ja rakkaudesta
MASTER MIND
   
 
  III, 2000
Öljy kankaalle
150 x 150 cm
     
  KAIRO 09.04.1904 klo 12.00. Sama huone. Ikkunat suljettuina.  
 
Jälleen valkoinen paperiarkki täyttyy kirjaimista. Yritän olla nopea, on niin vähän aikaa, vain tunti. Tiedätkö rakkaani, poikamme ovat jo varttuneet nuoriksi miehiksi. Näetkö maailma muuttuu, on sodan ja rakkauden aikakausi. Aikakausi muuttaa myös ihmisen, kaikki on niin suurta ja mahtavaa. On suuria rakkauskertomuksia, myös sodat ovat muuttuneet suuriksi ja mahtaviksi. Kirjoitan näitä säkeitä Kairossa huhtikuussa 1904. Vain kymmenen vuotta ehtii kulua kun ammutaan kuuluisat Sarajevon laukaukset 28.06.1914. Ensimmäinen maailmansota sai luvan alkaa.
 
 
Ensimmäinen maailmansota 1914 - 1918. Uskotaan lyhyeen sotaan, lopulta 36 maata osallistuu tulimyrskyyn. Sotaan osallistuu myös 64 miljoonaa sotilasta. Saldo, 10 miljoonaa kuollutta, 20 miljoonaa haavoittunutta ja noin 7 miljoonaa vakavasti vammaiseksi jäänyttä sotilasta.
 
 
Toinen maailmansota 1939 - 1945. 15. maaliskuuta aamulla klo 4.00 Tsekkoslovakian presidentti Hacha luottavaisesti päätöksellään laskee Tšekkoslovakian kansan kohtalon Saksan Führerin käsiin. Toinen maailmansota sai alkaa. Saldo, keskitysleireillä teloitettiin kaikkiaan 8 miljoonaa ihmistä. Natsit murhasivat miehitetyissä maissa 12 miljoonaa ihmistä. Sodassa surmansa saaneita n. 25 - 40 miljoonaa ihmistä. Hiroshiman pommi tappoi kaikkiaan n. 100 000 ihmistä. Nagasakissa meni n. 40 000.
 
 
Näetkö kaikki jatkuu samaa rataa läpi koko tämän tulen aikakauden. Mikään ei ole niin kuin ennen, taivas hehkuu tulen loistossa.
 
 
Pidä minua kädestä. Kosketuksesi saa minut hehkumaan. Kohtele minua oikein, saat minut palamaan ja roihu nousee taivaisiin.
 
 
Toiset sanovat että rakkaus on ansa. Vain epäilevät sielut kiertävät sen kaukaa. Sinä ja minä astumme siihen rohkeasti. Se on ansa, joka antaa meille uuden elämän.
 
 
Tule maailmaani, tule poikiemme maailmaan. Odotan innolla heidän hääpäiväänsä. Se on sydämen palon päivä, koko maailma palaa silloin kanssamme rakkauden liekein. Muistatko sen kesän kauan sitten, se oli meidän kesä, vain sinun ja minun. Muistan kaikki ne sävelet ja pehmeän poskesi. Nyt on näyttämö meidän poikiemme, eikä heidän rakkauttaan voi hävittää edes pommien ja kranaattien tuiske.