ETUSIVU
TAITEILIJA
GALLERIA
HARPOGRATES-LAULU
Ajatuksia sodasta ja rakkaudesta
MASTER MIND
   
 
  STELÉ  

The Stelé of Revealing
(obverse)

Thebes, XXVI Dynasty
Painted Stucco on Wood
31 x 51.5 cm
Catalog No. 666 - Boulak Museum, Cairo, Egypt

Jalokivenhehkuisen taivaansinen yläpuolella on alastoman Nuitin loisto. Hän taipuu ekstaasissa suutelemaan Haditin, siivellisen pallon salaista kiihkoa ja kuumuutta minun tähtieni sinessä, oi Ankh-f-n-Khonsu.

The Stelé of Revealing
(reverse)

Minä olen Theben Herra, ja minä Mentun inspiroitu puolestapuhuja. Minulle avautuu verhottu taivas, itsensä tappanut Ankh-f-n-Khonsu jonka sanat ovat todet. Minä herätän, Minä tervehdin läsnäoloasi, oi Ra-Hoor-Khuit!
Äärimmäinen yhteisyys näytetty! Minä jumaloin hengityksesi voimaa ja mahtia, Ylivoimainen ja kauhea Jumala. Sinä laitoit Jumalat ja kuoleman vapisemaan Sinun edessäsi – minä, minä jumaloin sinua!
Ilmesty Ra:n valtaistuimella! Avaa Khu:n tiet! Valaise Ka:n tiet! Khaban tiet kulkevat läpi, ne panevat minut liikkeelle ja tyynnyttävät ja tekevät minut liikkumattomaksi! Aum! anna sen tappaa minut!
Valo on minun; sen säteet kuluttavat Minut: olen tehnyt salaisen oven Ra:n ja Tum:in, Khepran ja Ahathoorin taloon. Minä olen sinun Theban, oi Mentu Ankh-f-n-Khonsun profeetta.
Bes-na Mautin kautta minun rintani lyö; Viisaan Ta-Nechin kautta minä liehutan lumouksen. Näytä tähtiloistosi, oi Nuith! Kutsu minut asumaan kanssasi Taloosi oi Siivellinen valon käärme, Hadit! Asu kanssani Ra-Hoor-Khuit!
• • •
Tämä on Mentun, totta puhuvan veljen lausumaa. Hän on ollut Thebesin mestari syntymästään; oi sydämeni ja äitini sydän! Oi sydän joka minulla oli maan päällä! Älä nouse minua vastaan todistaja! Älä vastusta minua tuomari, minun kysymyksessäni! Älä tuomitse minua nyt sopimattomuudestani sinun edessäsi Suuri Jumala, pelottava Lännen Jumala! Minä olen tiukentanut heidät yhteen toinen toisiinsa heidän mystisen vyönsä lumouksella, maa ja ihmeellinen Länsi, kun minä kukoistin sinun rinnoillasi oi maa!
Kuollut mies Ankh-f-n-Khonsu sanoi vakaalla ja totuudenmukaisella äänellään: Oi sinä jolla on yksi käsivarsi! Oi sinä kimmeltelit kuussa! Minä keinutan sinua pyörivässä taikalaulussa, lumouksessa; Minä viettelen sinut aaltoilevalla sävelellä.
Kuollut mies Ankh-f-n-Khonsu on eronnut tummenevista joukoista, hän on liittynyt valon asukkaisiin, avautuva Duant, nuo tähtiasunnot ovat saaneet heidän avaimensa. Kuollut mies Ankh-f-n-Khonsu on tehnyt läpikulkunsa yöhön, hänen mielihyvänsä on tehdä näin maan päällä elävien keskuudessa.
     
  Kirjoitettu noin 600 vuotta ennen ajanlaskumme alkua.