ETUSIVU
TAITEILIJA
GALLERIA
HARPOGRATES-LAULU
Ajatuksia sodasta ja rakkaudesta
MASTER MIND
 
  HARPOGRATES LAULU, OSA 2  
  Kirjoittanut Kauko Allén  
     
 

Olen istunut tällä vuorella jo kauan. Istuin täällä jo poikavuosinani. Istun täällä vieläkin, istun ja ajattelen, maalaan ja ajattelen. Muistatko kun kerran lennätin täällä kanssasi leijaa hopeiseen pilveen. Nyt katson ja mietin pilven kertomaa.

 
 

Irakin sota on käyty, se oli nopea. Rauhasta ei sillä alueella ole enää tietoakaan. Viisaat ovatkin sanoneet että ei pidä aloittaa mitään sellaista mistä ei ole tietoakaan miten se lopetetaan. Vuonna 1904 Egyptissä kirjattu toteamus siirtymisestä sodan aikakauteen Ra-Hoor-Khuitin valtaan siirtymisen myötä on pitänyt hyvin paikkansa. Tässä ei enää ole muuta nähtykään kuin sotaa. Kristitty maailma laittaa ” demokraattiseen” järjestykseen muslimi maailmaa taatakseen omat taloudelliset edut öljybisneksessä. Otteet ovat harvinaisen raakalaismaiset kumpaisellakin uskonnollisella yhteisöllä – niinhän ne ovat aina olleet. Kristityllä sekä myös muslimi maailmalla on pitkät perinteet siinä aihepiirissä. Ensin olivat ristiretket, sitten tuli inkvisiittiot ja toisin ajattelijoiden teloitukset. Seuraavaksi alkoikin lähetysintoilun kaudet jolloin tasapainoiset luonnon kulttuurit sivistettiin Kristukseen uskoviksi. Nyt on sitten käsissä esim. loputon Afrikan katastrofi, jota ei mikään taho enää pysty lopettamaan. Niin sanottu mennyt ” pimeä Afrikka” oli turvallinen ja hyvä paikka siellä asuville ihmiselle. Järjestelmä oli luotu heidän siellä asuvien omilla ehdoilla ja ne ovat aina paremmat kuin ulkoapäin kannetut. Heidän oma järjestelmä oli hyvä ja luonnon sisäinen säätelyjärjestelmä olisi pitänyt huolen syntyvyyden ja elämisen tasapainosta. Nyt sitten pitäisi korjata tehdyt virheet mutta miten. Tekemällä lisää virheitä, nyt viedään sinne ruokaa ja lääkkeitä jotka menevät lähinnä sissitaistelua käyville sotilaille ja valtaa pitäville. Näin avustajat takaavat sen ettei sodat sieltä pääse koskaan loppumaan. Miten käy varsinaisen kansan, naisten ja lapsien? He ovat kärsivä ja nälkään kuoleva osapuoli, eikä kukaan osaa tehdä asialle mitään järkevää.

 
 

Olen aina ihmetellyt sitä, että miksi kristillinen maailma otti omaksi symboliksi ristin. Risti on kuoleman ja teloituksen merkki, on sitä sitten myös käytetty ahkerasti. Ristin kanssa oli helppo lähteä sotiin, siihen saattoi aina naulita kaikki toisinajattelijat ja vääräuskoiset. Mielestäni alkuseurakunnan kala oli paljon parempi sehän jo sinänsä tarkoittaa Kristusta. Kreikankielinen sana Ixtus on kala ja siitä tuli sana Kristus. Kala kädessä ei olisi ollut niin helppo lähteä ikuisille ” ristiretkille”. Kirkkoihin on kyllä nyt alkanut tulla ns. Markuksen risti joka on kopio Osiriksen rististä. Se on mielestäni askel parempaan suuntaan, Osiriksen risti on elämän symboli, sen johdolla ei voi sotia.

 
 

Nuit, Hadit, Ra-Hoor-Khuit ovat Egyptiläisiä jumalia. Heidän symbolinsa edustavat elämää, ja heidän kulttuurinsa kukoisti. Meillä heitä nimitetään saatanan pyhäksi kolminaisuudeksi.

 
 

Meillä itsellä on Kristillinen pyhä kolminaisuus kuoleman merkkeineen ja meillä on paha olla. Katsokaa millaista on meno Euroopassa ja Amerikassa kristillisyyden linnakkeissa. Katsokaa miten kolmannet maat on pilattu saman merkin voimalla.

 
 

Maailma olisi rauhallisempi ja parempi paikka, jos ihmiset pysyisivät rauhassa omilla aloillaan. Jokainen hoitaisi oman tonttinsa kuntoon. Ja antaisi muiden hoitaa omansa omalla tavallaan. Aina kun ruvetaan koko maailman poliisiksi tai parantajaksi ajaudutaan kaaokseen ja kurjuuteen. Silloin ei ole hyvä enää kenelläkään.

 
 

Ajattelin tässä, ehkä haluaisitte tarkemmin tietää keitä nämä Nuit, Hadit, Ra-Hoor-Khuit oikein ovat. Heillä on pitkä sukuluettelo aina aikojen aamusta alkaen. Nämä jumalat esiintyvät myös Harpokrates maalaussarjassani.

 
  Aloitan luettelon nimestä Harpokrates.  
 

Harpokrates on kaiken alku ja herättäjä. Alkuhärkä, Voima ja Olemassaolo. Hänestä alkaa myyttinen jumalten sukuluettelo. Näillä jumalilla on monia erilaisia nimiä ajankodasta ja kulttuureista riippuen. Tässä kirjoituksessa käytän lähinnä Egyptin kulttuurin kuuluvia nimiä, tai jumalia. Egyptin jumalat ovat jotenkin hyvin johdonmukaisesti sidoksissa koko ihmiskunnan olemassaoloon jo aikojen aamusta lähtien.

 
 

Varhaisin löytämäni jumala on ilmojen jumala SHU. Hänellä on puoliso TEFNUT, kosteuden jumalatar. Heille syntyy poika GEB, maan jumala. Ja tytär NUT tai NUIT, tähtitaivaan jumalatar.

 
 

Seuraavaksi löytyy ISIS, OSIRIS, HORUS, joilla oli ja on oma 2000 vuotta kestävä hallintokausi. SET ja NEPHTYS kuuluvat samaan sisarus sarjaan, mutta ilman omaa hallintokautta. Heillä oli muuten tärkeitä tehtäviä.

 
 

ISIS oli hallitseva jumalatar. Hallintokausi n. 2104 - 104 eKr.. Isiksen kausi oli paras koko ihmiskunnan historiassa. Se oli matriarkka hallintokausi. Siihen aikaan ihmiskunta kukoisti. Aika synnytti Egyptin suuret ihmeet: tieteen, taiteen, pyramidit, hautamuistomerkit, kirjastot, maatalous kehittyi, sekä ainutlaatuinen kuoleman kultti ja ikuinen elämä.

 
 

OSIRIS, Isiksen puoliso. Hallintokausi n. 104 eKr. - 1904 jKr.. Osiris oli ilmavallan jumala ja edusti ajattelua. Hän oli myös suuri elämän antaja. Hän oli juuri se jumala joka kiersi maapalloa valon kiekkona ja joka ilta putosi välimereen ja hukkui ja kuoli. Joka aamu hän heräsi kuolleista ja jälleen valaisi ihmiskuntaa. Hänen hallintokautensa ei ollut kovin hyvä. Hän oli ajatusten valtias ja näin ollen hänen kautensa herätti maailmassa paljon uusia ajatuksia, niitä tuli liikaa. Ajatusreviirit tulivat maailmassa liian ahtaiksi, alkoi suuret vainot toisin ajattelijoita kohtaan. Ja niitä toisin ajattelijoita kyllä riitti, voimakkain aina määräsi mikä kulloinkin on oikea ajatus. Myös Jeesus syntyi tähän samaan saumaan ja hänkin oli tietenkin myös ajatuksen mestari. Koko kausi oli vainoja, polttorovioita, inkvisiittioita,ja eri muotoisia ristiretkiä sinne tänne. Silloin syntyi myös valtavat määrät erilaisia uskontoja ja aatesuuntia, jotka kaikki kinastelivat keskenänsä. Myös kristinusko vakiinnutti asemansa erimuotoisina kirkkokuntina ja erilaisina kristillisinä valtioina. Osirista ja Jeesusta verrataan paljon toisiinsa. Heidän vaikutuksensa maailmaan ajoittuu samalle aikajaksolle. He olivat kumpainenkin jumalan poikia. Osiriksen isä oli Geb ja äiti Nut. Jeesuksen isä ja äiti asia vaikuttaa hyvin hermafrodiittiselta (kaksineuvoiselta), raamattu ei tunnusta taivaallisen äidin olemassaoloa. Toisaalta Harpokrates itse on hermafrodite, ei hän muuten voisi olla se alkujumala. Nämä muut myyttien jumalat ovat paljolti meidän kaltaisiamme. Ainoa ero on kai siinä, että me olemme näkyviä ja he näkymättömiä. He elävät ikuisesti, meidän ruumiimme kuihtuu pois. Henkemme on jumalallinen olemusmuoto, se ei kuihdu pois. Jumala puhalsi elämän hengen meihin tehdessään meidät.

 
 

HORUS, Osiriksen poika. Hallintokausi n. 1904 jKr. - n. 3904 jKr.. Sotaisa koston ja tulen jumala. Rakkaalla lapsella on monta nimeä: Ra-Hoor-Khuit, Haroeris, Behdet, Horus of Behdet, Re-Horakhty. Haukkapäinen, mystillinen hiljaisuuden ja voiman Lordi! Elämme parhaillaan Horuksen aikaa. Tässä ei nyt ole enää muuta nähtykään kuin sotia ja sotien melskeitä. Nyt sodat eivät enää ole ajatus-sotia niin kuin Osiriksen aikaan. Nyt sodat ovat taloudellisia, taistellaan omistamisesta. Suurimpana pontimena taitaa olla hiljalleen loppuva öljy. Toinen sodan aihe on puhdas vesi, ja yleensäkin jonkun arvokkaan ryöstäminen. Myös kristillisten arvojen ja ajatusten valtakausi meni Osiriksen valtakauden myötä. Kukaan ei enää ole hirveän kiinnostunut toisten ajatuksista. Nykyään saa sanoa ihan melkein mitä huvittaa, ei se ketään hetkauta. Myös kristinuskon voima ja valta on katoamassa maailmasta. Jeesus itse sanoi vetävänsä henkensä pois tästä maailmasta viimeisinä päivinä. No se ei tietenkään tarkoittanut maailman viimeisinä päivinä, vaan Jeesuksen oman hallintokauden viimeisinä päivinä. Jeesuksen hallinto päättyikin tuossa vuoden 2000 tienoilla. Kyllä sen saattaa huomatakin. Valta ja henki on jo miltei poistunut, hyvin organisoidut kirkkokunnat pystyvät vielä pitkään toimimaan ikään kuin ei mitään olisi tapahtunut. Organisaatio toimii mutta voima on kadonnut. Kristillisen arvomaailman varaan rakentunut EU ei uskalla laittaa uuteen perustuslakiin mainintaa alueen kristillisestä perinnöstä ja olemuksesta. Pelätään, että loukataan suurta muslimi maailmaa. Muslimit kyllä uskaltavat sanoa keitä he ovat ja uskaltavat jopa kirjata sen lakeihinsa. Muslimi maailma on kasvamassa täyteen voimaansa, he ovatkin Horuksen ja Allahin siunauksessa. Kristillinen maailma on nyt jo housut kintuissa kaikkien muslimien edessä. Ajatustaistelijoiden valta ja voima katosi ilmojen valtiaan Osiriksen myötä taivaan tuuliin. Ei löydy enää mitään merkittävää ajatusta tai sanottavaa, kuoleman myötä taloon tulee hiljaisuus.

 
 

Ra-Hoor-Khuitilla eli Horuksella on myös veli Hoor-Pa-Kraat. Hän on filosofi, taiteilija, runoilija, humanisti. Hän on vastapaino Horuksen sotaisuudelle, eli ei tämä pelkästään sotaa tule olemaan.

 
 

Horuksen perhekuntaan kuuluu myös NUIT, tähtitaivaan jumalatar. Hän on kaarelle kumartuva, taipuisa, notkea, tähtitaivaan valo. Rajaton avaruus ja rajattomat tähdet.

 
 

HADIT kuuluu myös perheeseen. Hän on siivellinen salainen tulipallo joka palaa jokaisen ihmisen sydämessä ja jokaisen tähden ytimessä. Hän on pyörän akseli ja kuutio ympyrässä. Elämä ja elämän antaja, ainutlaatuinen valloittaja.

 
 

Edenissä, silloin kun ihminen tehtiin niin ihmiset ja jumalat olivat paljon yhdessä, niin paljon että heille syntyi jopa yhteisiä lapsia. Adamin ensimmäinen vaimo oli nimeltään LILITH, juutalaisten suuresti pelkäämä yönkuningatar. Adam tehtiin vähempiarvoisesta maan tomusta, mutta Lilith tulesta ja ilmasta. Voitte kuvitella miten voimakas ja vaarallinen tulen ja ilman yhdistelmä on. Lilith ja Adam eivät koskaan saaneet lasta koska Lilith ei koskaan suostunut makaamaan alistettuna Adamin alla. Lopulta Lilith karkasi pois miehensä luota. Jumala näki että Adamin ei ole hyvä olla yksin ja teki Adamille uuden nöyrän vaimon Adamin kylkiluusta. Vaimo Eevasta tuli niin nöyrä, että antoi hyvän ja pahantiedon puussa norkoilevan käärmemiehen vietellä itsensä, ja tuli tietenkin raskaaksi ja sai pojan. Pojalle annettiin nimi Kain. No myöhemmin Eeva sai myös pojan Adamin kanssa. Poika sai nimen Abel. Myöhemmin Kain tappoi Abelin. Siinä kävi sitten sillä tavalla, että kaikki Raamatussa mainitut patriarkat periytyvät Kainista. He ovat siis Eevan ja käärmemiehen jälkeläisiä, niin myös me, koska ihmiskunta periytyy heistä. Käärmemies ei tietenkään ollut oikea käärme, kaikkia älykkäitä miehiä sanottiin käärmeiksi.

 
 
Käärmemiehen nimi on nykyisin Asmodai ja hänen vaimonsa on Lilith. He sopivat hyvin yhteen. Adam oli ihan väärä mies niin temperamenttiselle ja itsenäiselle naiselle. Asmodai on ammatiltaan arkkidemooni ja Lilith naispuolinen arkkidemooni. Meissä siis oikeasti virtaa jumalallista verta. Veri on peräisin lemmensuhteesta hyvän ja pahantiedonpuun juurella ja katveessa.
 
 

Lopuksi vielä lyhyt yhteen veto tästä sirpaleisesta ajatuksen juoksusta. Kristilliset valtiot ja yhteisöt ovat tänä päivänä ”housut kintuissa” muslimien voiman edessä. Hauras voimansa kadottanut yhteisö ei kestä suuren ja yhä vain suurentuvan voimakkaan muslimi yhteisön edessä. Jopa muslimien määrä tulee räjähdysmäisesti lisääntymään kaikkialla maailmassa, koska lisääntyminen on heidän ammattinsa. Kristillisten valtioiden valkoinen väestö katoaa luonnollisella tavalla. Syntyvyys laskee huimasti, ei synny tarpeeksi uusia lapsia. Miksi ei? Ei ole aikaa tehdä lapsia, täytyy juosta rahan perässä henkensä edestä. Ei muslimien tarvitse juosta rahan perässä, raha tulee heidän luoksensa. Sitä voisi kutsua Allahin siunaukseksi. Jumala antaa lahjoja niille joita rakastaa. Myös vaimot muslimi maailmassa saavat onnen olla jatkuvasti siunatussa tilassa. Vuonna 622 alkoi muslimien ajanlasku. Heillä on vielä pitkä jatkuvasti voimistuva hallintokausi näkymättömälle Allahille alistuneena. Muhamed kuoli vuonna 632. Kymmenessä vuodessa hän johti kannattajansa suureen nousuun. He ehtivät sinä aikana valloittaa jo Meccan ja Medinan. Muslimeilla on vielä yli 600 vuotta voimakasta nousun kautta, tulemme vielä näkemään sen ihmeen. Hyvin sairas vanha ja ontuva kristillinen aikakausi hiipuu pois ja vajoaa maan elementteihin.

 
 

Siunaus ja rauha jokaiselle, niin suurille kuin pienillekin, niin värillisille kuin värittömillekin.

 
 

Katso! Näen Haukan silmän kaukana kauniissa ja ihanassa hopeisessa tähdessä.

 
  Se sädehtii - se polttaa - se kukoistaa.  
     
 

Haukkavuorella 3.6.2004 Kauko Allén