ETUSIVU
TAITEILIJA
GALLERIA
HARPOGRATES-LAULU
Ajatuksia sodasta ja rakkaudesta
MASTER MIND
I
II
III
  JOKERIN TOINEN MATKA MANALAAN  
  Matka alkaa aivan edellisen matkan tavoin, melkein. Erokin löytyy, Jokeria ja hänen purttansa ei enää heitellä aivan edellisen matkan tapaan, Jokerilla on selvästi ote tapahtumiin. Meri joutuu taipumaan Jokerin tahtoon. Kyllä meri tekee parhaansa voidakseen nöyryyttää ja nujertaa Jokerin ja purren, mutta se jää lähinnä yritykseksi. Kaikki edellisen matkan painajaiset ja kauhut joutuvat pysyttelemään etäällä matkalaisista. Yllättävän pian pursi saapuu Manalan rantaan.  
  Jo tutuksi käynyt Kerberos on jo vastaanottamassa. Tapaaminen ei ole mitenkään ystävällinen, se on jotenkin kunnioittavan etäinen ja hämmästynyt. Ei ole tapana että täällä yhtenään juostaan. Jokerin ei tarvitse soittaa lyyraa, ei laulaa, ei puhua, Kerberos lähtee saman tien opastamaan tulijaa peremmälle kuutiohuoneeseen.  
  Pallukoita on tavallista enemmän joka paikassa. Pallukat käyvät keskenään kiihkeää supinaa, ilmapiiri on muutenkin hyvin jännittynyt ja odottava. Kuutiohuoneessa on kaikki järjestäytyneenä omille paikoilleen. Haades istuu keskellä, Lili ja Illusion kahta puolta omissa suurissa pallovaunuissaan. Pikku pallukat liikehtivät hieman etäämpänä hermostuneesti ja jatkuvasti supisten keskenään. Huone on täynnä pienten punaisten siipien havinaa ja supinaa. Kukaan ei odota että Jokeri aloittaisi soiton ja laulamisen. Jokeri ei itsekkään tiedä miksi hän laulaisi, paikka on kuin itse rauhallisuus ja kohteliaisuus.  
  Haades avaa suunsa ja lausuu hyvin rauhallisesti ja painokkaasti Jokerin tervetulleeksi takaisin vaimonsa luokse Lintukotolaan. " Rohkeutesi hämmentää minua ja kaikkia täällä valtakunnassani, Kukaan ei ole koskaan tehnyt tätä matkaa kahta kertaa. Jokainen joka tänne tulee jää tänne asumaan pysyvästi. Nyt tiedän että sinä olet mies joka todella rakastat tytärtäni, olet valmis uhraamaan maanpäällisen elämäsi saavuttaaksesi uuden elämän tyttäreni kanssa täällä toisessa ulottuvuudessa. Päättäväisyytesi takia joudut osallistumaan täällä tervetuliaisseremoniaan joka on tarkoitettu niille jotka todella päättävät jäädä tänne. Samalla saat myös mahdollisuuden rajattomaan liikkumiseen tyttäreni kanssa missä vain teitä huvittaa. Joudut osallistumaan tanssiesitykseen tanssityttöjeni kanssa. Tyttöjä kutsutaan myös raivottariksi, nimitys johtuu ehkä tanssin kiihkeydestä. Tanssin jälkeen olet tämän valtakunnan täysivaltainen jäsen ja voit asettua asumaan tyttäreni lentävään vaunuun."  
  Notkeat, värikkäät tanssijattaret kiitivät keveästi paikalle. Jokeri ehti huomata että Illusionin vaunun ovi on ollut suljettuna koko ajan, hän ei ole nähnyt vielä vilaustakaan hänestä. Onkohan tässä taas Merkuriuksen pieni kepponen menossa, jospa Illusion onkin oikeasti vain illuusio johon hän on rakastunut, jospa vaunu onkin oikeasti tyhjä. Hän kokoaa itsensä. En tee enää toista virhettä, enkä lankea Merkuriuksen kepposeen toistamiseen. Lähden mukaan tanssiin, tanssin teräspalkit solmuun, tanssin kalliovuoret hiekkakasoiksi, tanssin illuusion omaksi Illusioniksi. Tanssi kiihtyy, koko manala tärisee ja värisee, pienet supisevat pallukat katoavat vuoren sokkeloihin. Itse Haades vetäytyy etäämmälle. Tanssi muuttuu yhdeksi suureksi värinäytelmäksi, sieltä ei enää voi erottaa mitään yksittäisiä hahmoja. Tanssin tiimellyksessä Jokeri aistii vanhan olemuksensa repeytyvän irti hänestä itsestään. Repeytyvien osien tilalle tuli jotakin uutta, jotakin keveämpää. Teräksinen tahto ja voima sen sijaan ei vähentynyt tai kadonnut, se säilyi ellei jopa lisääntynyt, tahto ja voima sai uuden olotilan ja muodon.  
  Tanssi päättyy. Uupuneet ja rähjäiset raivottaret poistuvat paikalta ontuen ja räjähtäneen näköisinä. Jokeri seisoo rauhallisena paikallaan. Hän on kuin teräsvuori. Hän katsoo ympärilleen, kaikki ovat etäällä huoneen seinustoilla. Jokeri kävelee rauhallisesti Illusionin vaunun luokse, pysähtyy sen eteen. Ovi aukeaa. Kuun hopeinen, salaperäinen hohde hiipii kohti auringon hehkua. Magneetin tavoin he vetävät toisiaan puoleensa. He kietoutuvat toisiinsa. Illusion Yön Prinsessa hohtaa ja hehkuu kauneimmassa loistossaan. Jokeri, Aurinko Prinssi hehkuu kaikkein kauneimman hehkun vaimolleen.  
     
  Tulevaisuus, 2002
Öljy kankaalle
150 x 150 cm
Piikkiön kunnan omistuksessa
     
  Kun Aurinko on kerran päässyt kokemaan kuun ja yön salaperäistä lumoa, ei siitä voi koskaan enää luopua. Kun Kuu on kerran kohdannut auringon säteen polttavan hehkun, se ei enää koskaan voi haluta mitään muuta.  
  LOPPU  
  "Hän joka hallitsee nykyisyyden hallitsee myös menneisyyden, hän joka hallitsee menneisyyden hallitsee myös tulevaisuuden."  
     
  Haukkavuorella 15.12.2002 Kauko Allén.  
     
 
 
  Maalaukset esittävät filosofisesti Piikkiön kunnan oman legendan sijoittuen noin 8000 vuoden aikajanalle, 6000 vuotta taaksepäin ja 2000 vuotta eteenpäin. Maalaukset ovat Piikkiön kunnan omistuksessa.  
  "Hän joka hallitsee nykyisyyden hallitsee myös menneisyyden, hän joka hallitsee menneisyyden hallitsee myös tulevaisuuden."  
 
 
  LEHTIARTIKKELEITA  
  8.5.2003 Turun Sanomat
Kauko Allén maalasi Piikkiön historian maailmoja syleillen
 
  10.5.2003 Kunnallislehti
Kauko Allén taiteili Piikkiölle
 
 
 
  Myöhemmin julkaisen tämän kirjoituksen tulevassa kirjassani työnimeltä KOOTUT LEGENDAT.  
  (Kaksi tapaa kirjoittaa Master Mind. Master Mind käytetään esim. nimenä. Masterminds ilmaisee nerokkaan työn tai tekemisen. Konstikas sana, siitä löytyy sanakirjassa pitkä selostus.)